Invierno en Costa del Sol

Jeg havde set frem til (og lidt frygtet) en lang og hård cykeltur med de lokale herrer i dejlig solskin i dag. Og det blev det sådan set også, men ikke helt uden “problemer”…

Dagens hold på vej op…

Planen var ca. 138 km. og 2000 højdemeter. Jeg mødtes med de andre kl. 8:00 på tanken. Klokken 8:00! Jeg ved ikke hvorfor de gerne vil så tidligt ud ad døren hernede lørdag og søndag. Solen var ikke engang stået op på det tidspunkt og det var mega koldt! Men jeg er jo vant til mørket og kulden, så jeg pakkede mig godt ind og tændte baglygten og så afsted.

Op op op…

Vi var 7-9 stykker (nogle kom til og andre faldt fra undervejs) og allerede efter en time frøs en af de andre så meget, at vi måtte holde en længere pause i solen og han kom ind at sidde i en varm bil. Det var helt ned til 1,5 grad og jeg var ekstra glad for min langærmede jersey, løse knæ og lange handsker. Efter halvanden time (inkl. den første time) stoppede vi ved en café for at få kaffe fordi folk stadig frøs. Er ikke sikker på, at de ville overleve en vinter i Danmark 😉

Tidlig kaffepause…

Jeg var bange for, at de andre ville droppe turen og vende næsen hjemad efter kaffen, men i stedet blev det til koldstart på en 17 km. lang stigning med hårnålesving og et gns. på 5%. Egentlig var det først en stigning til Periana og så fladede det ud et par kilometer indtil endnu en stigning til Puerte del Sol som ligger i 1085 meters højde.

Da alle nåede toppen skulle det dokumenteres på alle leder og kanter.

Fra Periana og op var der skrevet på vejen for hver 1 km. til toppen samt stigningsprocenten som kulminerede på 10%. Jeg havde virkelig trætte ben og kunne på ingen måde følge med de andre, men op kom jeg og hvilken lettelse! Det var 14-15 grader og sol på toppen, men det blev hurtigt koldt at stå stille og på vejen ned fandt jeg ud af, hvor meget jeg havde svedt på turen op. Det føltes som om min krop langsomt blev til is og jeg havde til sidst svært ved at mærke mine fingre. Det var næsten værre at køre ned i 30 min. end op i en time.

The struggle is real!

Vi valgte at køre den direkte vej ned pga. kulde og en del vind (selvfølgelig ikke værre end den lækre danske vind), så derfor blev turen “kun” 115 km. og knap 1600 højdemeter. Jeg må have den fulde tur til gode 🙂

Aldrig sur på tur…

Modsat en dejlig varm november måned er det nu tydeligt at mærke, at vinteren er kommet til solkysten. Håber dog ikke, at det er helt slut med at køre i kort/kort 😉

Øl (friskpresset juice til mig) og tapas efter turen.
Garmin synes jeg skal restituere i tre dage nu. Det kommer ik’ til at ske 😉

One Reply to “Invierno en Costa del Sol”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *